Werking USAF™ - Ultramins


UltraminsWerking USAF™

Hoe werken de USAF™ caviterende ultrasone zenders?

De caviterende ultrasone zenders sturen continue een hele hoge frequentie geluid het water in, hierdoor ontstaat cavitatie. Cavitatie is een natuurkundig proces waarbij gasbelletjes tussen de watermoleculen ontstaan. Deze gasbelletjes worden door het aanhoudende geluid groter en groter, waardoor ze instabiel worden en imploderen. Door het imploderen van de gasbelletjes ontstaan zeer krachtige drukgolven die de membranen van de micro-organismen laten scheuren. Dit betekent het einde van de betreffende micro-organismen.

Zoals in het bovenste figuur te zien is wordt door het imploderen een drukgolf veroorzaakt van 2.000 bar. De drukgolf beweegt zich met 1.250 m/s door het water, de aanwezige micro-organismen zullen hierdoor kapot gaan. Algen zullen bijvoorbeeld doodgaan, afzinken naar de bodem en verliezen na verloop van tijd hun groene kleur. Maar ook andere pathogenen, zoals schimmels, bacteriën en virussen ontkomen niet aan de impact van de kracht van cavitatie en zullen afgedood worden.

Dit is lastig te zien met het menselijk oog en daarom hebben wij onderstaande video gemaakt, hierin is duidelijk te zien wat de impact is van de drukgolven. De drukgolven hebben enkel effect op micro-organismen… en het aluminiumfolie omdat dit heel dun is ;-). Deze drukgolven hebben geen impact op zeilen, wanden, vissen en zoogdieren. In onderstaande korte video zie je de impact na een hele korte tijd, echter staan onze zenders meestal 24/7 en 365 dagen per jaar aan, stel dan het resultaat eens voor!

 

Voordelen van het gebruik van caviterende ultrasone zenders op een rij:

  • Bassinwater blijft vrij van algen, minder vaak hoeven de filters schoongemaakt te worden en veel minder verstoppingen van leidingen en druppelaars.
  • Door gebruik van ultrasone zenders ga je de vorming van biofilm tegen, reeds bestaande biofilm wordt afgebroken na de plaatsing van onze apparatuur.
  • Meer opbrengst en minder uitval omdat de planten minder energie hoeven te steken in de afweer tegen bacteriën, schimmels en virussen in het water.
  • De USAF™ zenders in combinatie met waterstofperoxide zal een sterk verbeterd resultaat geven bij het bestrijden van pathogenen en virussen. Doordat de membranen al gescheurd zijn is de werking veel efficiënter.
  • Er is veel minder bestrijdingsmiddel nodig, doordat de waterkwaliteit sterk verbetert. Veelal kan ook worden volstaan met een goedkoper en milieuvriendelijker middel.
  • Meststoffen in het drainwater kunnen worden hergebruikt.
  • Water is een grote verspreider, door gebruik van onze caviterende ultrasone waterontsmetter behoort dit tot het verleden.
  • Korte terugverdientijd, omdat de planten meer opbrengen, minder uitval hebben, de meststoffen kunnen worden hergebruikt en er tevens (veel) minder bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.
  • Maar bovenal ontzorgen de zenders u en uw medewerkers, doordat het water in ‘goede handen’ is.