Over ons - Ultramins


UltraminsOver ons

Ons bedrijf

Vanuit Zwaag leveren we caviterende ultrasone zenders die water optimaliseren. Onze zenders ontsmetten, voorkomen aangroei en bestrijden micro organismen. Het gebruik van onze caviterende ultrasone zenders is milieuvriendelijk, eenvoudig te plaatsen en meestal geheel onderhoudsvrij. Ieder bedrijf is uniek, wij inventariseren altijd samen met jou de situatie en op basis daarvan doen wij een aanbeveling. Indien nodig komen we kijken wat de beste oplossing is. We willen er altijd zeker van zijn dat de juiste resultaten behaald worden in de strijd tegen micro organismen. Bijkomend voordeel is dat door het gebruik ultrasoon het gebruik van dure bestrijdingsmiddelen of het gebruik van brandstof kan terugdringen. (De terugverdientijd ligt meestal onder de 18 maanden)

We zijn ervan overtuigd dat door deze toepassingen het milieu wint, onze klanten winnen en wij ook nog eens winnen…en dat er alleen maar winnaars zijn, dát is pas echt ultrasoon!

Het ontstaan

Nadat de eigenaar Robert de Hoo vele jaren ervaring heeft opgedaan in diverse industrieën in de distributie, productie en sales & marketing, is hij in contact gekomen met Kees Luijkx. Kees is de eigenaar van Luijkx Ultrasound B.V. en de fabrikant van USAF™ caviterende ultrasone producten, met 25 jaar ervaring in de caviterende ultrasone techniek. Robert werd zeer enthousiast van alle verhalen, rapporten en studies over het gebruik van ultrasoon. De steeds strenger wordende milieueisen zullen ook meehelpen aan de groei van deze techniek. Robert zag dus ook voldoende commerciële kansen en Kees was op zoek naar een bedrijf dat de verkoop kon continueren en verder uitbreiden en ze waren er samen dan ook snel uit. Een nieuw bedrijf genaamd Ultramins was dan ook snel opgericht. Inmiddels is het team flink uitgebreid en levert Ultramins in meer dan 40 landen wereldwijd.

De naam Ultramins

Een unieke naam is samengesteld uit 3 woorden ‘ultrasoon’, ‘vitamines’ en ‘minder’. Ultrasoon spreekt natuurlijk voor zich, de techniek waarop alles is gebaseerd. ‘Vitamines’ omdat we water behandelen dat ‘beter’ wordt na behandeling met ultrasoon, dus je kan ultrasoon dan als vitamine zien. ‘Minder’ omdat er minder micro organismen in het water zitten na behandeling en er dus minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn. En minder omdat we ervoor zorgen dat er minder aangroei plaatsvindt en er in de scheepvaart veel minder brandstof nodig is. Minder bestrijdingsmiddel en minder brandstof levert minder belasting op het milieu en dat wordt natuurlijk steeds belangrijker!

Ons logo

Het logo impliceert het volgende;

Oranje: ongeschikt water voor het betreffende gebruik

Groen: milieuvriendelijke caviterende ultrasone geluidsgolven gericht op het rode gedeelte van de naam in het logo

Blauw: het eindresultaat; water geschikt gemaakt voor (her)gebruik