Werking ultrasoon - Ultramins


Ultramins



Werking ultrasoon

Hoe werken onze USAF caviterende ultrasone zenders?

Onze ultrasone zenders sturen constant op hele hoge frequentie geluid het water in, hierdoor ontstaat cavitatie. Cavitatie is het ontstaan van gasbelletjes tussen de watermoleculen, deze worden door het aanhoudende geluid groter en groter, uiteindelijk worden de gasbelletjes instabiel en imploderen.

Zoals je in bovenste figuur kunt zien wordt door het imploderen een drukgolf veroorzaakt van 2.000 bar. De drukgolf beweegt zich met 1.250 m/s door het water, de aanwezige micro organismen zullen hierdoor kapot gaan, aanwezige algen zullen dood gaan en afzinken naar de bodem.

Dit is lastig te zien met het menselijk oog en daarom hebben wij onderstaande video gemaakt, hierin laten wij duidelijk zien wat de impact is van de drukgolven. De drukgolven hebben enkel effect op micro organismen…en aluminiumfolie omdat dit heel dun is ;-) Deze drukgolven hebben geen impact op zeilen, wanden, vissen en zoogdieren. In onderstaande korte video zie je de impact na een hele korte tijd, echter staan onze zenders meestal 24/7 en 365 dagen per jaar aan, stel je dan het resultaat eens voor.

 

Voordelen van het gebruik van ultrasone zenders in de Tuinbouw:

Bassinwater blijft vrij van algen, minder vaak hoeven de filters schoongemaakt te worden en veel minder verstoppingen van leidingen en druppelaars.

Door gebruik van ultrasone zenders ga je de vorming van biofilm tegen, reeds bestaande biofilm wordt afgebroken na de plaatsing van onze apparatuur.

Meer opbrengst en minder uitval omdat de planten minder energie hoeven te steken in de afweer tegen bacteriën, schimmels en virussen in het water.

Er is veel minder bestrijdingsmiddel nodig, doordat de waterkwaliteit sterk verbetert. Veelal kan ook worden volstaan met een goedkoper en milieuvriendelijker middel.

Meststoffen in het drainwater kunnen worden hergebruikt.

Water is een grote verspreider, door gebruik van onze ultrasone waterontsmetters behoort dit tot het verleden.

Korte terugverdientijd, omdat de planten meer opbrengen, minder uitval hebben, de meststoffen kunnen worden hergebruikt en er tevens (veel) minder bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.