Ultramins

Proeftuin Ron Peters – The first virus fighting company

“Het staat voor mij vast dat dit systeem van USAF™ werkt om ToBRFV en andere micro-organismen in het drain- en gietwater te elimineren. Daarnaast heeft dit systeem grote voordelen heeft ten opzichte van UV-installaties of een ontsmetters op gas. Dit ultrasone systeem vergt geen enkel onderhoud en monitoring is ook niet nodig.”

“Gedurende langere periode hebben wij meerdere testen gedaan en van deze testen hebben wij bladmonsters middels PCR testen laten beoordelen. De PCR resultaten bevestigden het beeld dat de planten toonden, die stonden er namelijk altijd vrolijk bij. De planten die onbehandeld viruswater kregen lieten binnen 2-8 weken virus beelden zien en werden steeds zwakker. Belangrijk is om te noemen dat geen enkele teler ooit deze virus verhouding in zijn teeltwater zal kunnen krijgen, dit maakt de behaalde resultaten nog bijzonderder.”

Len Vander Lugt, CEO – Aldershot Greenhouses – Canada

“Bij AGL plaatsten we Ultramins USAF™ ultrasone zenders in onze silo’s met een diameter van 33 meter, we merkten na 14 dagen dat de biofilm en algen begonnen te verdwijnen. Na 4 weken was het water schoon en helder. De ultrasone units werken 24/7 en desinfecteren ons water tegen lage bedrijfskosten. Werken met Ultramins was uitstekend. Robert is eerlijk, deskundig en hij heeft geleverd zoals afgesproken. USAF™ ultrasone units werken zo goed, dat we zojuist een nieuwe bestelling hebben geplaatst voor meer units voor onze silo’s op onze andere locaties.”

Alex Vellekoop – Duynplant – De Lier

Wij waren er tijdig bij met het plaatsen van de USAF ultrasone zenders en hebben zelfs na hele warme zomerse dagen amper algen in het bassin. (3.000m2) De aanwezige algen worden ook nog eens allemaal effectief gedood. De service van Ultramins was prima en betrouwbaar.

 

Frank Dekker – Dekker Glascultures – Prominent

“Duidelijk zichtbaar resultaat, eenvoudig te plaatsen en onderhoudsvrij. Na 21 jaar voor het eerst geen draadalg en geen biofilm meer.”

“Ons bassinwater is na het plaatsen van de ultrasone zender veel helderder en schoner geworden en er groeit dus geen alg meer, echt een unicum. De aanwezige biofilm in onze silo’s en het bassin verdween eveneens snel. Het water uit onze mengtank, 40% verswater en 60% drainwater is glashelder geworden. Onze filters blijven veel schoner en er is dus ook geen waterdrukverlies achterin onze kas. Wij zijn zeer tevreden en overtuigd van de werking van deze zenders.”

Ron de Bakker – Laguna Plants – Wateringen

“Toen de zender uitstond zagen wij pas dat deze uitstekend werk doet.

Wij waren sceptisch bij de aanschaf van de USAF bassin zender. Wij zagen pas hoe goed hij zijn werk deed nadat wij er na 3 weken achter kwamen dat wij de stroomkabel hadden doorgesneden met het grasmaaien, het bassin zag toen groen van de algen. Nadat wij de unit weer hadden aangezet was dit snel hersteld. De zender houdt het bassin helder, schoon en vrij van alg. De biofilm in ons bassin is nu zeer netjes.”

 

Simon Zwarts – Zwarts Gerbera’s – Mijdrecht

“In de 8 jaar dat wij deze zenders gebruiken hebben wij helder en schoon bassinwater en nooit meer verstopte filters gehad.

Het bassin is vrij van biofilm en het water is altijd helder en schoon. Wij zijn enorm tevreden over de prestaties van de ultrasone zenders in ons bassin. (ca. 2.400m2)”