Koen Saris – Wijnen Square Crops – paprika/ komkommer – Harvest House – Grubbenvorst – The Netherlands - Ultramins


UltraminsKoen Saris – Wijnen Square Crops – paprika/ komkommer – Harvest House – Grubbenvorst – The Netherlands

Koen Saris – Wijnen Square Crops – paprika/ komkommer – Harvest House – Grubbenvorst – The Netherlands

“Bij Wijnen Square Crops is de kwaliteit van ons irrigatiewater één van onze speerpunten in ons beleid. Vandaar dat wij niet over één nacht ijs gaan wanneer wij aanpassingen doen in ons watersysteem.

Ultramins kwam op onze weg omdat wij twee grote bassins hebben van respectievelijk 13.000m2 en 15.000m2 en waar wij moeite hadden om deze vrij te krijgen en te houden van algen en biofilm.

De technologie die Ultramins inzet voor het bestrijden ervan, caviterende ultrasone geluidsgolven, was voor ons nieuw en de werking ervan onbekend. We waren dan ook wat terughoudend, maar op basis van goede ervaringen van anderen telers zijn wij gestart met 4 USAF™ zenders in het grootste bassin. Na verloop van tijd zagen we onvoldoende effect en hebben wij het oorspronkelijke advies van Ultramins gevolgd en het aantal zenders verhoogd naar 8.

Het andere bassin bleven wij behandelen zoals wij dat altijd al deden, wat manuren en middelen kost. Het verschil tussen de bassins werd steeds groter. In het bassin waar de zenders lagen zagen we dat de algen snel verdwenen, ook de bioflim verminderde sterk en twijfelen er niet aan dat deze ook geheel zal verdwijnen. Daarmee was het voor ons duidelijk dat de zenders goed werken.

Het scheelt ons een hoop tijd qua behandeling en controle van het water, want we hebben er nu geen omkijken meer naar. Naast de eenmalige investering en het (lage) energieverbruik zijn er geen verdere onderhoudskosten.

Hiermee voldoet dit systeem aan onze hoge eisen en raden wij andere telers aan om ook een keer met Ultramins naar hun situatie te laten kijken. Zij denken goed en professioneel mee!”