Silo's / waterputten - Ultramins


UltraminsSilo’s / waterputten

Silo’s en putten bevatten vaak verschillende ziekteverwekkers, algen en biofilm. Het water uit deze (afvoer)silo’s en putten wordt meestal in beperkte mate gedesinfecteerd door een UV-desinfector of door een heater. Beide apparaten hebben een beperkte doorvoercapaciteit (liter/uur) en daarom is het simpelweg onmogelijk om al het water te desinfecteren. Dat brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee, zeker in de zomer als er het meeste water wordt gegeven, maar ook op het moment dat de ziekteverwekkers het snelst groeien. Het is dus in de zomer dat de grootste risico’s worden genomen met water geven. Onze zenders kunnen echter op alle wateropslaglocaties worden geplaatst en zorgen er zo voor dat al het water schoon en helder is, ook in de zomer. De resultaten zijn gegarandeerd uitstekend.

Algen en biofilm

Een silo of put bevat vaak algen en een biofilm. De biofilm is een slijmerige laag bestaande uit verschillende micro-organismen die mogelijk schade aan het gewas kunnen veroorzaken. Algen en biofilm bestrijden is eenvoudig, met slechts 1 USAF™ dubbele DT 100watt zender. De grootste silo’s die we in dit gebied met uitstekende resultaten behandelen, hebben een diameter van 33 meter en een diepte van 5 meter. Eén ultrasone zender zal dus meer dan 4.000.000 liter water reinigen en zuiveren.

Bacteriën, schimmels en virussen

Vijvers zijn niet de plek om bacteriën, schimmels en virussen volledig te elimineren, het is mogelijk, maar dit wordt vaak te kostbaar. Bij voorkeur controleren we ze in een silo of een put van een beperktere omvang. Het aantal zenders en het te plaatsen vermogen is afhankelijk van wat de teler wil regelen. De meeste bacteriën en schimmels zijn gemakkelijker te doden dan virussen. Ook de hoeveelheid water die gedesinfecteerd moet worden speelt een rol bij het bepalen van het aantal zenders. Dit is dus altijd maatwerk.