Tuinbouw - Ultramins


UltraminsTuinbouw

Tuinbouw

Betere groei, grotere vruchten en sneller oogsten

Voor de glastuinbouw leveren wij milieuvriendelijke zenders voor in bassins, silo’s of (drain)tanks. Onze zenders zorgen voor een sterke verbetering van de kwaliteit van het giet- en drainwater. Planten die geen energie hoeven te steken in de strijd tegen vijandige micro-organismen groeien sneller en leveren vaak ook sneller een beter product.

Algen en biofilm

Onze zenders zijn zeer effectief in het bestrijden van algen en biofilm. Verstopte filters en leidingen behoren snel tot het verleden door het gebruik van ultrasoon. Zenders kunnen in reeds vervuilde bassins, silo’s of tanks geplaatst worden en afhankelijk van de mate van vervuiling zal het water snel helder zijn en zal de bestaande biofilm gereduceerd of verdwenen zijn. Onze enkele zender, de USAF ST 60watt, bestrijdt algen op een oppervlakte van ca. 1.000-1.250m2 en de USAF DT 100watt bestrijdt algen en biofilm op een oppervlakte van 1.250-1.750m2.

Bacteriën, schimmels en virussen

Onze zwaardere zender de USAF DT 100watt bestrijdt ook bacteriën, schimmels en virussen. De caviterende ultrasone zenders zorgen dat membranen van pathogenen scheuren, hierdoor zullen deze afsterven. Eventuele aanvullende technieken ter bestrijding van virussen worden veel effectiever. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van caviterende ultrasone zenders dan kan het gebruik van chemische middelen beperkt worden. De meststoffen bij recirculatie blijven behouden.

Is het water sterk vervuild of wil je voorkomen dat ziektekiemen verder worden verspreid dan kunnen er meerdere zenders worden geplaatst. Meerdere zenders plaatsen wij alleen in de laatste silo en waar het water tenminste gemiddeld 6 uur verblijft, zodat het beste en schoonste water de kas ingaat. Eventueel zou een waterstofperoxide toevoeging een versneld resultaat kunnen bieden.

Waarom caviterende ultrasone zenders?

  • De grootte van het bassin vormt geen belemmering, er kunnen meerdere units geplaatst worden
  • Ook bij sterke vervuiling kunnen er eenvoudig (tijdelijk) meerdere zenders geplaatst worden
  • Caviterende ultrasone zenders kunnen door een storm niet wegwaaien
  • Naast algen en biofilm worden ook bacteriën, schimmels, virussen, mijten en aaltjes bestreden
  • Geen afname van werking na verloop van tijd
  • Milieuvriendelijk omdat er minder bestrijdingsmiddelen benodigd zijn
  • Snelle terugverdientijd doordat chemische middelen sterk beperkt kunnen worden
  • Onderhoudsvrij
  • Bewezen techniek (rapportages en studies zijn beschikbaar)