Bassins / meren - Ultramins


UltraminsBassins / meren

Bassins / meren

In bassins en meren bestrijden onze USAF™ caviterende ultrasone zenders zeer effectief de groei van algen en biofilm. De andere pathogenen worden ook bestreden door onze zenders en de kwaliteit van het bassinwater wordt sterk verbeterd. Onderstaand een kort filmpje waarin 2 aan elkaar grenzende bassins te zien zijn. Het bassin wat we hierin behandelen is 1.500m2, 21 jaar oud en had nu voor het eerst in 21 jaar geen algen, eveneens hoefden de filters veel minder gereinigd te worden. (hier kan je zijn volledige ervaringen lezen: review) Het eerste bassin behandelen wij niet en het verschil spreekt boekdelen, maar oordeel zelf:

 

 

Algen

Algen zijn van alle micro-organismen het makkelijkste te doden door onze USAF™ caviterende ultrasone zenders, reeds vele bassins hebben wij algen vrij gemaakt. Onze kleinste zender van 60watt kan oppervlakten van 1.000-1.500 m2 vrijhouden van algen. De dubbele zenders van 100watt bestrijden algen (maar tegelijk ook de biofilm) op een oppervlakte van 1.250-2.000 m2. Binnen 30 dagen is ieder bassin algen vrij te krijgen door onze zenders.

Biofilm

Voor de bestrijding van de biofilm dient altijd een USAF™ dubbele zender van 100 watt geplaatst te worden, de ervaring leert dat de biofilm op een oppervlakte van 1.250-1.600 m2 verwijderd wordt. De grootte van het bassin maakt niet uit, er kunnen meerdere zenders geplaatst worden.

We behandelen bassins van diverse afmetingen in diverse landen met allemaal verschillende klimaatomstandigheden en overal doen onze USAF™ caviterende ultrasone zenders dit even succesvol. Het aantal benodigde zenders wordt bepaald op basis van het aantal vierkante meters, dit omdat een bassin nooit zo diep is als dat het breed en/of lang is. Onderstaand een aantal voorbeelden.