Getting rid of algae🦠, bacteria and fungus in less than 30 days - Ultramins - Ultramins


UltraminsVoor bassinwater van topkwaliteit

Bedankt voor het klikken op onze banner!

Wij zijn Ultramins en we informeren telers en kaseigenaren door bassinwater van topkwaliteit te realiseren voor alle soorten producten.

Samenvattend: het plaatsen van onze producten in vijvers, reservoirs of tanks elimineert alle algen-, biofilm- en pathogenenproblemen. (fe. Fusarium, Pythium)

Er komt geen arbeid of onderhoud aan te pas. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wij garanderen het! Zoals het altijd werkt, maar om je twijfel weg te nemen, geven we je een ’30-dagen geen goed geld terug garantie!’

Onze beloftes

🦠 Verwijderen van algen en biofilm uit vijvers en silo’s
🍄 Het elimineren van schimmels, bacteriën en zelfs virussen in silo’s en reservoirs
🧪 Irrigatiebuizen krijgen minder biofilm
🔧 Er hoeven geen wijzigingen te worden aangebracht aan bestaande irrigatiesystemen
⚡ Een zender is laag in elektriciteitsverbruik (ongeveer 70 Watt)
💧 Het plaatsen van ons systeem is echt de gemakkelijkste manier om de algehele kwaliteit van uw irrigatiewater te verbeteren

Hungary

Hungary

Canada

Canada

The Netherlands

The Netherlands

Please contact us
=
=

“Gevaar van biofilm vaak onderschat”

Veel telers zijn dagelijks bezig met het bewaken en verbeteren van hun gietwater. De focus ligt dan vaak op het…

Samenwerking Ultramins en Zon op Waterbassin een feit!

Nieuwe ontwikkelingen systeem zonnepanelen op waterbassin Tholen – Zonnepanelen zijn populair. Steeds meer bedrijven leggen ze op hun dak én…

Niet meer tot aan je kuiten in de drab: “Verwijder eenvoudig alle algen en biofilm”

Niet meer tot aan je kuiten in de drab: “Verwijder eenvoudig alle algen en biofilm”

Gepubliceerd op: 1 mei 2024 Dit jaar een eenvoudigere teeltwisseling dan de vorige, wie wil dat nu niet? Wat helpt…

Ultramins op de GreenTech RAI, Amsterdam 11, 12 en 13 juni

Ultramins op de GreenTech RAI, Amsterdam 11, 12 en 13 juni

Ook dit jaar staat Ultramins weer op de GreenTech RAI Amsterdam. Dé toonaangevende horticulture beurs van Europa waar jaarlijks vele…

Alex Vellekoop – Duynplant – Planten – De Lier – Nederland

Wij waren er tijdig bij met het plaatsen van de USAF ultrasone zenders en hebben zelfs na hele warme zomerse dagen amper algen in het bassin. (3.000m2) De aanwezige algen worden ook nog eens allemaal effectief gedood. De service van Ultramins was prima en betrouwbaar.

 

Alex Vellekoop – Duynplant – Planten – De Lier – Nederland
Frank Dekker – Dekker Glascultures – Tomaten – Prominent – Nederland

USAF™ ultrasone zenders onze enige ontsmettings-methode

“Na 21 jaar hadden we eindelijk geen alg en biofilm meer en sinds vele jaren zijn er geen agrobacteriën meer aangetoond in ons gietwater. Wij gebruiken geen andere ontsmettingsmethoden, dus al deze resultaten zijn 1 op 1 toe te schrijven aan de USAFTM ultrasone zenders. Deze zenders hebben geen onderhoud en monitoring nodig en werken 24/7 365 dagen per jaar, ideaal dus omdat het veel tijd bespaart en de resultaten zeer goed zijn, monitoring door een gerenommeerd laboratorium bevestigt dit. Ook het feit dat er met deze oplossing zeer goede resultaten behaald zijn bij de bestrijding van het ToBRFV virus stellen mij zeer gerust.”

Ons bassinwater is dus veel schoner geworden en er groeit dus geen alg meer, echt een unicum. De aanwezige biofilm in onze silo’s en het bassin verdween eveneens snel. Het water uit onze mengtank is zelfs glashelder geworden. Onze filters blijven veel schoner en er is dus ook geen waterdrukverlies achterin onze kas, dit scheelt ons dagelijks vooral in de zomer aanzienlijk veel tijd. De USA™ ultrasone zenders verbruiken daarnaast bijna geen elektriciteit, in deze tijden ook een groot pluspunt.”

Wij zijn zeer tevreden en overtuigd van de werking van deze zenders. Kan iedere teler aanraden deze USAF™ zenders te installeren.”

 

Frank Dekker – Dekker Glascultures – Tomaten – Prominent – Nederland
Jan en Frans Zeinstra – Greenhouse Dili BV & Dili Crop BV – Tomaten – Berlikum – Nederland

“Na plaatsing van de USAF™ ultrasone zenders in onze bassins, silo’s en dagvoorraden merken wij aanzienlijke verschillen. De eerste 2 weken trad er iets meer vervuiling op omdat de zenders de algen en de biofilm aan het opruimen waren. Binnen 4 weken zagen wij dat het water veel helderder was en de biofilm en de algen verdwenen waren. Het water is overal veel transparanter en schoner geworden, de gemeten waarden van onze Vialux zijn zelfs verdubbeld. In de bassins werden 2 gevaarlijke schimmels gevonden, welke na het uitplaten bij Eurofins niet meer vitaal bleken te zijn.

Dit systeem werkt dus uitstekend en zenders hebben inderdaad geen enkel onderhoud of monitoring nodig. Wat ons betreft spraken ook de USAF™ ultrasone ToBRFV testen van Proeftuin Ron Peters boekdelen. Plaatsing van de zenders is kinderlijk eenvoudig en er hoeven geen aanpassingen gemaakt te worden op het bestaande watersysteem. De communicatie met Ultramins B.V. verliep soepel en alle afspraken werden nagekomen. Wij kunnen dit echt iedere teler aanraden.”

Jan en Frans Zeinstra – Greenhouse Dili BV & Dili Crop BV – Tomaten – Berlikum – Nederland
Len Vander Lugt, CEO – Aldershot Greenhouses – Planten – Canada

“Bij AGL plaatsten we Ultramins USAF™ ultrasone zenders in onze silo’s met een diameter van 33 meter, we merkten na 14 dagen dat de biofilm en algen begonnen te verdwijnen. Na 4 weken was het water schoon en helder. De ultrasone units werken 24/7 en desinfecteren ons water tegen lage bedrijfskosten. Werken met Ultramins was uitstekend. Robert is eerlijk, deskundig en hij heeft geleverd zoals afgesproken. USAF™ ultrasone units werken zo goed, dat we zojuist een nieuwe bestelling hebben geplaatst voor meer units voor onze silo’s op onze andere locaties.”

Len Vander Lugt, CEO – Aldershot Greenhouses – Planten – Canada
Mindaugas Krasauskas – Nordic Greens  & Katrine & Alfreds – Tomaten –Trelleborg – Sweden

‘We hebben meerdere USAF-units™ aangeschaft om een bassin van 8.000m2 vrij te houden van algen en biofilm. De installatie was inderdaad zoals beloofd heel eenvoudig. De algen en biofilm waren binnen 3-6 weken verdwenen. We waren zo blij met deze units dat we net meer units hebben aangeschaft om onze andere bassin van 10.000m2 vrij te houden van algen en biofilm. Levering en service zijn prima.’

 

 

Mindaugas Krasauskas – Nordic Greens & Katrine & Alfreds – Tomaten –Trelleborg – Sweden
Paul van Paassen – Tomatenkwekerij P.J.M. van Paassen – Tomaten – Bleiswijk – Nederland

“Een ware aanvulling voor iedere teler”

Ik gebruik de USAF™ ultrasone zenders in onze bassins en mijn vuilwater drain. Ik merk aanzienlijke verschillen, het water wordt door deze zenders echt veel schoner en transparanter. Hierdoor is de waterdruk in de leidingen groter en onze bassins zijn schoner en blijven schoon, echt geen last meer van algen.

Zeker met de zomer in aankomst is dat geruststellend en kan je vaker rond met watergeven.

Er zijn geen aanpassingen nodig om deze zenders in gebruik te nemen, echter de verschillen zijn snel zichtbaar en duidelijk. De zenders hebben geen onderhoud nodig en besparen een teler dus kostbare tijd. De service van en de communicatie met Ultramins is snel en goed.

Verder de garantie, niet goed, geld terug, kan er vanaf, het werkt gewoon

Paul van Paassen – Tomatenkwekerij P.J.M. van Paassen – Tomaten – Bleiswijk – Nederland
Peter Bergsma – Drenthe Growers – Komkommers – Oxin Growers – Erica

Ik loop af en toe langs de silo’s om te horen en kijken of alles nog werkt en dat is echt het enige werk dat wij eraan hebben. Na plaatsing van de USAF™ ultrasone zenders is ons water sterk verbeterd, het is veel schoner en ook helderder.  De komkommerbont-virusdruk is verwaarloosbaar te noemen ten opzichte van voorgaande jaren, slechts een aantal planten hebben wij dit jaar verwijderd. Heb je het virus eenmaal, dan kom je er moeilijk helemaal van af. Echter met zekerheid durven wij te stellen dat het virus zich nu niet langer meer verspreid via het (drain)water in de kas, hetgeen natuurlijk een grote geruststelling is. Het bassin water is eveneens beter, het bevat ook geen algen en geen biofilm meer. Het lage stroom verbruik van de zenders is in deze tijden ook een zeer groot pluspunt.

De USAF™ ultrasone zenders zijn voor ons echt een grote aanwinst en tijdsbesparing.

Peter Bergsma – Drenthe Growers – Komkommers – Oxin Growers – Erica
Proeftuin Ron Peters – Tomaten – The first virus fighting company

“Het staat voor mij vast dat dit systeem van USAF™ werkt om ToBRFV en andere micro-organismen in het drain- en gietwater te elimineren. Daarnaast heeft dit systeem grote voordelen ten opzichte van UV-installaties of een ontsmetters op gas. Dit ultrasone systeem vergt geen enkel onderhoud en monitoring is ook niet nodig.”

“Gedurende langere periode hebben wij meerdere testen gedaan en van deze testen hebben wij bladmonsters middels PCR testen laten beoordelen. De PCR resultaten bevestigden het beeld dat de planten toonden, die stonden er namelijk altijd vrolijk bij. De planten die onbehandeld viruswater kregen lieten binnen 2-8 weken virus beelden zien en werden steeds zwakker. Belangrijk is om te noemen dat geen enkele teler ooit deze virus verhouding in zijn teeltwater zal kunnen krijgen, dit maakt de behaalde resultaten nog bijzonderder.”

Lees hier het volledige onderzoek:

ProeftuinRonPeters_USAF_ToBRFV_testing_NL

RonPeters_USAF_ToBRFV_testing_ENG

Proeftuin Ron Peters – Tomaten – The first virus fighting company

‘We gebruiken dit systeem van Ultramins sinds februari 2022. De USAF™ ultrasone units verwijderden binnen 1 maand onze algen en biofilm in al onze regenwater- en drainsilo’s, het water is sindsdien veel helderder.

We weten ook dat het komkommerbont virus (CGMMV) niet meer wordt verspreid door ons gerecirculeerd water zoals normaal. We hadden nog wel wat virus, maar dat bleef zeer lokaal, terwijl al onze planten hun water van dezelfde bron kregen.

Andere positieve punten zijn dat dit systeem onderhoudsvrij is en weinig stroom verbruikt.’

Thomas Höfler – Höfler Gemüsebau – Nürnberg, Germany
Ron de Bakker – Laguna Plants – Planten – Wateringen – Nederland

“Toen de zender uitstond zagen wij pas dat deze uitstekend werk doet.

Wij waren sceptisch bij de aanschaf van de USAF bassin zender. Wij zagen pas hoe goed hij zijn werk deed nadat wij er na 3 weken achter kwamen dat wij de stroomkabel hadden doorgesneden met het grasmaaien, het bassin zag toen groen van de algen. Nadat wij de unit weer hadden aangezet was dit snel hersteld. De zender houdt het bassin helder, schoon en vrij van alg. De biofilm in ons bassin is nu zeer netjes.”

 

Ron de Bakker – Laguna Plants – Planten – Wateringen – Nederland
Simon Zwarts – Zwarts Gerbera’s – Bloemen – Mijdrecht – Nederland

“In de 8 jaar dat wij deze zenders gebruiken hebben wij helder en schoon bassinwater en nooit meer verstopte filters gehad.

Het bassin is vrij van biofilm en het water is altijd helder en schoon. Wij zijn enorm tevreden over de prestaties van de ultrasone zenders in ons bassin. (ca. 2.400m2)”

Simon Zwarts – Zwarts Gerbera’s – Bloemen – Mijdrecht – Nederland