Ultramins 1 jaar later: “Van afdoding van algen tot en met de hardnekkigste tobamovirussen” - Ultramins


UltraminsUltramins 1 jaar later: “Van afdoding van algen tot en met de hardnekkigste tobamovirussen”

Tholen – De techniek waarop Ultramins inzet, die bestaat al langer, maar het bedrijf zelf bestond in maart één jaar. In maart 2021 besloten Robert de Hoo en Kees Luijkx de koppen bij elkaar te steken en vol in te zetten op het ontsmetten van tuinbouwwater met USAF-ultrasone zenders.

“Wij begonnen het jaar met een focus op voornamelijk de afdoding van algen en inmiddels is er veel meer gebeurd en bewezen”, blikt Robert terug. “Vele testen bij Eurofins hebben uitgewezen dat onze USAF-ultrasone zenders subliem gietwater realiseren, geheel zonder schadelijke ziektekiemen. Met testen bij Proeftuin Ron Peters hebben wij zelfs aangetoond dat wij het tobamovirus ToBRFV onschadelijk maken.”

Dit virus speelt telers van tomaten en ook paprika’s wereldwijd parten. Eerder dit jaar vertelden Robert en Kees er, op bezoek bij Proeftuin Ron Peters waar met de zenders praktijktesten zijn gedaan, meer over.


Kees Luijkx, Rien Rodenburg, Robert de Hoo en Ron Peters voor de kas bij Proeftuin Ron Peters waar onderzoek naar ToBRFV-bestrijding wordt gedaan.

Met gepaste trots: “We hebben in één jaar triljoenen ongewenste algen en andere pathogenen afgedood en leveren ondertussen al uit in 17 landen. Het allermooiste is nog de reacties van de klanten, allen zijn louter positief. Uiteraard hadden wij ons dit vooraf niet voor kunnen stellen.”


Overal waar water langere tijd verblijft kan met de USAF™ ultrasone zenders het water worden schoongehouden of ontsmet.

Brede klantenkring
“Wij hebben wereldwijd het exclusieve distributierecht voor alle USAF-ultrasone zenders”, zegt Robert. Eén jaar later heeft hij veel geleerd en vooral ook veel gezien. “We leveren inmiddels van Nederland tot Canada en van de Verenigde Staten tot Kenia. Onze klantenkring is zeer breed: van tomaten- en komkommertelers, tot kruiden- en rozentelers en orchideeën- en potplantenkwekers. Allemaal en overal hebben zij met pathogenen in hun water te maken die wij allemaal de baas kunnen.”


V.l.n.r.: Jeroen Baris van Bewijsrapportage.nl, Frank Dekker en Bas Vriend van Dekker Glascultures, Kees Luykx van Luykx Ultrasound en Robert de Hoo van Ultramins

Groeiend team
Wie Ultramins in het veld nog niet tegengekomen is, krijgt dit jaar volop nieuwe kansen. Er zijn twee vaste krachten aangenomen, te weten Christiaan Karel en Glenn Grootenboer. Christiaan, roepnaam Chris, is dagelijks bereikbaar voor alle mogelijke vragen over het optimaal en duurzaam ontsmetten van drain- en gietwater en Glenn fungeert specifiek als aanspreekpunt voor Zuid-Holland. Robert is het aanspreekpunt voor distributeurs en buitenlandse telers.

Creatieve marketing
Ook zijn er twee parttime dames aangetrokken voor het onderhoud van de website en de promotie van de USAF-zenders op sociale media en met andere creatieve marketingactiviteiten, tot aan een billboard langs snelweg A4 bij het binnenrijden van Westland aan toe. “Ook staan we dit jaar voor het eerst op beurzen. We zijn dit jaar present op de HortiContact van 10-12 mei en de GreenTech Amsterdam van 14 tot en met 16 juni.”

Bron: www.groentennieuws.nl
Klik hier om naar het originele artikel te gaan.
Publicatiedatum: 20 april 2022

Voor meer informatie:

Ultramins
De Corantijn 87a
1689 AN Zwaag
+31 (0) 620 536 536
+31(0) 85 023 10 97
info@ultramins.com
www.ultramins.com