Robin van Dijk - The Mastergrowers - Planten - Nederland - Ultramins


UltraminsRobin van Dijk – The Mastergrowers – Planten – Nederland

Robin van Dijk – The Mastergrowers – Planten –  Nederland

Wij hebben op één van onze locaties een onafgedekte silo van 1.000m3, buiten die we vullen met sloot en regenwater. Deze silo had veel problemen met algengroei en eveneens waren er meerdere pathogenen aanwezig, waaronder in hoge mate Pythium en ook Phytophthora. Door de vele algen moesten wij vaak de filters schoonmaken, dit kostte ons veel tijd.

Nadat wij zeer goede verhalen hoorde van een bekende teler die al langere tijd met Ultramins werkte, hebben we ook de stap gewaagd en waren we snel positief verrast. Want buiten het feit dat de algengroei en biofilm snel verdwenen waren uit de silo, constateerde we bij een meting dat de schimmeldruk ook enorm verminderd was, meer dan 95% was verdwenen in 2 weken tijd en dat met slechts 1 USAF ultrasone zender.

We hebben dan ook vrij snel een tweede zender gekocht voor in één van onze silo’s binnen en dit zal zeker niet de laatste zender zijn die we bestellen. Want de resultaten zijn uitstekend en het gemak van de inzet van deze zenders scheelt ons een hoop tijd, geld bespaard op andere middelen. Daarnaast scheelt het aanzienlijk aantal manuren en simpelweg een hoop gedoe.