Patrik Sigg - Sven Sigg – Tomaten – Närpes, Finland - Ultramins


UltraminsPatrik Sigg – Sven Sigg – Tomaten – Närpes, Finland

Patrik Sigg – Sven Sigg – Tomaten – Närpes, Finland

Wij zijn met trots de grootste tomatenteler in Finland en zijn continue bezig met het innoveren van ons teeltproces. Eén van onze speerpunten is het creëren van schoon en duurzaam irrigatiewater. Door grote hoeveelheden algen in onze bassins, hadden we veel last van dichtslibbende filters. Een probleem wat continue veel tijd en dus geld kost om op te lossen.

Nadat we de USAF™ Ultrasone zenders tegen algen, biofilm, schimmels en virussen hebben geplaatst, zien we een enorm groot verschil in algen in het bassinwater en hebben geen algenoverlast in de filters meer.

We zijn dan ook erg tevreden en hebben geen omkijken meer naar het bassinwater én de filters. Het water gaat nu ook schoner de silo’s in wat ook daar voordelen met zich meebrengt. Wanneer de vorst intreedt verplaatsen we de zenders in één van onze binnen silo’s. De zenders wegen slechts 7kg en zijn dus gemakkelijk te verplaatsen.

We kunnen daar ook direct goed zien wat het effect zal zijn op het elimineren van pathogenen, virussen en de biofilm. Gezien de goede resultaten in het bassin hebben wij daar alle vertrouwen in! Conclusie: wij zijn blij dat wij hebben gekozen voor de oplossing die Ultramins biedt.