Florian Locher – Fresh Venture Farms - Paprika's - Canada - Ultramins


UltraminsFlorian Locher – Fresh Venture Farms – Paprika’s – Canada

Florian Locher – Fresh Venture Farms – Paprika’s – Canada

Wij doen nu ongeveer 3 jaar zaken met Ultramins en Robert. Omdat we in het begin sceptisch waren over de werking, zijn we alleen begonnen met het behandelen van onze vijver van 2.200m2 met de zenders. 

 

Onze vijver is een natuurlijke vijver en heeft dus geen afdekzeil. Het water bevat hier veel ‘kleistof’ waardoor het erg troebel is. Dit was een probleem voor ons, omdat we ons water niet konden laten behandelen met een UV-systeem. Dit zou niet werken. Maar met de zenders werden de algen in relatief korte tijd, in ongeveer 3 weken, geëlimineerd.

 

Nadat we goede resultaten in de vijver hadden gezien door het gebruik van 2 USAF™ DT 100 watt zenders, hebben we besloten om onze 2 silo’s ook te behandelen met ultrasone zenders. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. We hebben 1 zender in onze vuile drain tank geplaatst om ervoor te zorgen dat de biofilm niet groeit. Ook hebben we 5 zenders in onze dagvoorraadwatertank geplaatst + toevoeging van H2O2. Deze dagvoorraadwatertank wordt gevuld met behandeld vijver- en drainwater. Beide silo’s zijn 400m3. 

 

Ons jaarlijkse verbruik van H2O2 is met 20-25% gedaald en het water is constant van goede kwaliteit, zonder enig onderhoud of controle. Onze dagvoorraadtank loopt ’s nachts vol, het water wordt de hele nacht behandeld in combinatie met H2O2 en de volgende dag gaat dit water naar de planten. We kunnen eerlijk zeggen dat we geen enkel probleem hebben met ons gietwater. Het is waarschijnlijk moeilijk te geloven voor mensen die dit systeem nog niet eerder hebben gebruikt, dit was het ook voor mij.

Dit systeem bespaart mij veel tijd, omdat ik weet dat het water altijd van goede kwaliteit is. Het systeem was eenvoudig te installeren, zonder dat we enige wijziging aan ons irrigatiesysteem hoefden aan te brengen. Tot nu toe heb ik geen enkele negatieve kant aan het gebruik ervan gezien.

 

Ik kan Ultramins aan iedereen aanbevelen. Het is goed en betrouwbaar.